MENIU

Radu Berceanu despre Iancu: Ştiu despre Constantin Iancu câteva zvonuri

Foto: Evz

Vicepreşedintele PD-L, Radu Berceanu, a declarat astăzi că desemnarea lui Constantin Iancu ca şi candidat al PDL la Senat a fost făcută prin vot secret de către filiala Dolj, după ce acesta fusese consilier judeţean, şi că, până la depunerea candidaturii, nu se ştia nimic de dosarul lui Iancu.

Radu Berceanu a spus că Iancu a venit la PDL "acum vreun an", de la PNL. "A candidat în alegerile locale, consilier judeţean, nu a apărut nimic, n-a fost niciun fel de problemă, după care a fost ales de către cei din colegiul respectiv să candideze la alegerile parlamentare. Spun "a fost ales" pentru că noi am avut un sistem de alegeri, deci am întrunit în fiecare colegiu toţi primarii, viceprimarii, consilierii locali, şefii de organizaţii şi am prezentat pe cei 2, 3, 1, 5, câţi candidaţi erau doritori de a fi nominalizaţi candidaţi, iar acolo s-a făcut un vot secret şi deci domnul Iancu, în felul ăsta, a devenit, după ce era consilier judeţean, candidat la Senat", a povestit Radu Berceanu.

Vicepreşedintele PDL a spus că "n-a fost nicio problemă" până înainte de depunerea candidaturilor, când au apărut "nişte zvonuri, câte ceva". "Eu atunci am reacţionat, l-am chemat pe domnul Iancu, am chemat mai mulţi dintre colegi şi am discutat această problemă, dânsul a făcut şi conferinţe de presă, după care iar n-a mai apărut nimic, a lămurit chestiunea şi atunci am crezut că nu-i nimic", a spus Berceanu.

El a ţinut să adauge: "în momentul în care am văzut despre ce este vorba, a demisionat".

Liderul PD-L Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că directorul ANIF, Constantin Iancu, l-a contacat vineri seara pentru a-i comunica decizia de a demisiona din funcţie deoarece consideră că se confruntă cu o problemă persoanală şi nu merită să implice şi partidul în acest scandal.

"Aseară, după ce am plecat de la minister, dânsul m-a sunat şi mi-a spus: domnule preşedinte, eu am decis să demisionez pentru că este o problemă personală a mea, nu are nicio legătură cu partidul şi vreau să mi-o rezolv singur“, a declarat Radu Berceanu, sâmbătă, la Craiova.

Constantin Iancu şi-a anunţat demisia din funcţia de director al ANIF, după ce presa a relatat că acesta este învinuit de procurori pentru răpire. Într-o scrisoare adresată sâmbătă mai multor redacţii din Craiova, Constantin Iancu a explicat motivul care a stat la baza renunţării la funcţia de director al ANIF: "În urma atacurilor de presă concertate, am decis să îmi depun demisia din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Am luat această hotărâre deoarece nu doresc să arunc nicio umbră de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal. Totul a pornit de la o dezinformare bine ticluită de un anume ziarist cu relaţii bine conturate în sfera criminalităţii macro-economice”, a precizat Constantin Iancu.

Directorul demisionar al Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare susţine că este nevinovat în dosarul de sechestrare şi credea că cercetările în dosarul instrumentat pe numele său a fost finalizat în momentul în care declaraţiile date de el în faţa procurorilor au fost văzute şi de judecătorii craioveni.

O anchetă a procurorilor în cazul directorului general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Constantin Iancu, este în curs, funcţionarul fiind pus deja sub învinuire de către DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, Iancu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, ameninţare şi răpire, fiind chiar reţinut pentru 24 de ore la data de 27 octombrie 2006.