MENIU

Radu Alexandru (politolog): Referendumul este făcut cu scopul de a-i aduce pe oameni la vot

Foto: NewsIn
Radu Alexandru: "Partidele politice au reacţionat aşa cum se aştepta şi Băsescu. Sunt prinse în off-side".

Politologul Radu Alexandru a declarat că demersul preşedintelui de organizare a unui referendum pentru un Parlament Unicameral va fi pus în practică pentru că "acest lucru nu depinde de nimeni altcineva. Parlamentul îl va consulta pe preşedinte pe această temă şi va semna decretul".

"Partidele politice au reacţionat cum se aştepta şi Băsescu. Sunt prinse în off-side", a declarat politologul Radu Alexandru la Realitatea TV. "Ca politician aflat în opoziţie poţi spune că nu-i aşa!?! Automat îţi lipeşti eticheta că nu vrei reforma statului. Nu se poate reacţiona decât în sensul dorit de şeful statului, în senunsul reformei. Nu pot fi reacţii decât la nivel de pricepere a fiecărui politician. Din punct de vedere politic reacţii nu există. Este una singură. Da, suntem de acord cu Traian Băsescu. trebuie să reformăm statul. Este o lovitură de maestru a lui Traian Băsescu, o lovitură de teatru", a mai spus politologul.

Referendumul are drept scop aducerea populaţiei la vot

În urma anunţului de organizare a referendumului pentru Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, şansele de a veni mai mulţi oameni la urne sunt destul de mari. "Referendumul este făcut cu scopul de a-i aduce pe oameni la vot, îi va dinamiza, le va cere din nou să aleagă pentru o temă care îl va aduce pe preşedinte în avantaj", a afirmat Radu Alexandru, completând că "în mod firesc, după un astel de anunţ urmează şi anunţul oficial al candidaturii". "Este pasul logic pe care îl va face preşedintele Traian Băsescu", este de părere politologul Radu Alexandru, care preconizează că până spre finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie Traian Băsescu îşi va anunţa candidatura.

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu candidatură referendum