MENIU

Puiu Popoviciu, reclamat la DNA pentru modul în care a intrat în posesia Casei Doina

Foto: NewsIn

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost reclamat, luni, la DNA, pentru modul în care a intrat în posesia Casei Doina, a declarat, pentru NewsIn, avocatul Marian Şatalan, cel care a depus plângerea, dar a refuzat să facă publice numele clienţilor săi.

"Nu pot să vă divulg numele clienţilor mei, însă vă pot confirma că, luni, s-a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere împotriva domnului Popoviciu pentru modul cum a ajuns proprietar al Casei Doina", a declarat avocatul Marian Şatalan.

Avocatul a explicat că Popoviciu a devenit proprietar al Casei Doina în anul 2005, împiedicându-i, astfel, pe clienţi săi, care ar fi adevăraţii moştenitori ai imobilului, să intre în posesia a ceea ce le-ar aparţine.

"Trucul folosit a fost următorul: cineva care nu avea niciun drept a formulat cererea de retrocedare, care i-a fost respinsă de Primăria Capitalei. Ulterior, imobilul a fost declarat într-un fel liber de sarcini, în sensul că nu existau litigii în privinţa sa şi imediat a fost vândut", a mai spus avocatul.

Acesta a mai spus că acuzaţiile formulate împotriva lui Popoviciu sunt de fals şi uz de fals.

De numele lui Gabriel Popoviciu, reţinut de procurorii DNA, se leagă firme ca Băneasa Investments, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, Comaliment, Pizza Hut, KFC şi IKEA.

Magistraţii ICC au decis, luni, amânarea procesului, la cererea avocatului lui Şerban, care a solicitat timp pentru a studia dosarul de urmărire penală.
Mai multe articole despre:
DNA dosar DGIPI Puiu Popoviciu