MENIU

PSD şi PNL au semnat acordul politic pentru susţinerea lui Geoană. Vezi textul acordului!

<descriere>
Acordul PSD-PNL
Discurs Crin Antonescu la semnarea acordului PSD - PNL

Alianţa dintre PSD şi PNL a fost consfiinţită prin semnăturile liderilor celor două partide. Susţinerea candidaturii liderului PSD pentru turul doi al prezidenţialelor şi numirea lui Klaus Johannis ca premier sunt principalele angajamente ale acestui acord. Edilul Sibiului s-a declarat încântat de înţelegerea dintre cele două formaţiuni.

Preşedinţii PSD şi PNL au oficializat acordul imediat după semnarea documentului, Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat că \"reprezintă un pas important către asigurarea stabilităţii politice în România\".

Geoană a anunţat că cele două formaţiuni politice susţin instalarea unui Guvern condus de Klaus Johannis, dacă candidatul PSD va câştiga alegerile prezidenţiale. \"Forţele politice mature din România trebuie să-şi unească forţele si să instalăm un guvern condus de Johannis, înainte de Crăciun\".

\"PNL constatând criza politică în care a fost adusă ţara din cauza lui Traian Băsescu Consiliul Naţional al PNL hotărâşte crearea unei majorităţi parlamentare în jurul lui Klaus Johannis, susţinerea în turul al doilea a lui Mircea Geoană, în condiţiile în care se va negocia şi se va semna un acord politic bazat pe principiile fundamentale ale PNL\", a declarat Crin Antonescu în momentul în care s-a decis în PNL sprijinirea lui Geoană în cursa pentru prezidenţiale.

\"Decizia unanimă este de a semna a cu acord de colaborare cu PNL.  Multumesc încă odată modului extraordinar în care Crin a depăşit momentul, un om cu valori adevărat democratice\", a afirmat miercuri Mircea Geoană.

Primarul Sibiului a lipsit de la semnarea acordului dintre cele două partide, fiind plecat la Paris. Totuşi, Johannis a transmis presei un comunicat de presă prin cara a anunţat că \"sunt onorat de  propunerea de a conduce Guvernul\".

De la semnarea acordului au lipsit liderii PSD Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc.