MENIU

PSD: Reînscrierea Elenei Băsescu în PD-L ar putea determina contestarea mandatului acesteia la Comisia de validare a PE

Zgonea: I-as recomanda PSD, care trebuie să-i valideze înscrierea în partid Elenei Băsescu, s-o amâne până când depune jurământul
foto: NewsIN

Anunţul revenirii Elenei Băsescu în PD-L a provocat reacţii în tabăra PSD. Social-democraţii atrag atenţia că acest lucur ar putea determina o contestare a mandatului acesteia la Comisia de validare a Parlamentului European, în condiţiile în care legea nu interzice unui candidat indepedent să adere la o formaţiune politică internă după ce a obţinut mandatul de europarlamentar.

"I-as recomanda Partidului Democrat Liberal care trebuie să-i valideze înscrierea în partid (n.r. Elenei Băsescu) s-o amâne până când depune jurământul domnişoara Elena Băsescu, după care poate s-o primească în partid. Bănuiesc că asta e ţinta lor, să ne spună că mere şi cu pere şi cu castraveţi şi cu două capre este egal cu votul Partidului Social Democrat", a declarat Valeriu Zgonea.

"Traian Băsescu a făcut un experiment odios, punându-şi fiica să candideze pentru a-şi verifica brand-ul", a spus europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, care a obţinut un nou mandat la scrutinul de duminică. "Nu e niciun fel de surpriză că a jucat (Elena Băsescu, n.r.) rolul independentului pentru a smulge, într-un mod discutabil, voturile unor români care au crezut în ipoteza că ar fi independentă", consideră Victor Boştinaru.

Zgonea a mai spus că, în cazul în care Elena Băsescu şi-ar pierde mandatul, locul liber în PE va fi redistribuit, iar PSD, fiind partidul cu al doilea rest de voturi primite pentru redistribuire, ar putea primi acest mandat.

Zgonea a subliniat faptul că PSD nu va contesta mandatul Elenei Băsescu din "respect pentru democraţie". "Este un mandat românesc şi nu vrem să răpim unui tânăr, care l-a câştigat, cum l-a câştigat, dreptul de a fi membru în PE", a mai declarat Valeriu Zgonea.