MENIU

PSD lasă la latitudinea fiecărui parlamentar să decidă dacă rămâne în sală la şedinţa asumării

Foto: newsin
"În funcţie şi de ceea ce vom afla şi din partea partenerilor sociali, vom anunţa poziţia membrilor noştri. Ar fi fost normal să fi primit ultima versiune a acestor legi", a declarat Geoană.

PSD nu are încă o poziţie oficială în legătură cu asumarea răspunderii Guvernului asupra celor trei proiecte de legi şi lasă la latitudinea fiecărui parlamentar să decidă dacă rămâne în sală la şedinţa asumării. Anunţul a fost făcut astăzi de Mircea Geoană la ieşirea de la şedinţa Biroului Permanent.

Propunerea ca PSD să părăsească sala în timpul asumării răspunderii a fost avansată în şedinţa grupului strategic, dar şi în BPN, dar s-a decis ca partidul să se limiteze în a lăsa fiecare parlamentar să ia o decizie după propria conştiinţă.

De altfel, Adrian Năstase a recunoscut că a existat o asemenea propunere în cadrul discuţiilor de astăzi, iar Mircea Geoană a precizat, răspunzând unei întrebări în acest sens, că "în niciun caz" nu vor fi sancţionaţi parlamentarii care nu sunt prezenţi în sala de plen.

Mircea Geoană a declarat că prezenţa parlamentarilor social-democraţi la şedinţele Parlamentului pentru asumarea celor trei proiecte de lege se va stabili împreună cu grupurile parlamentare.

"Mergem către grupurile parlamentare ale alianţei PSD-PC pentru a ne sfătui cu parlamentarii noştri. După această întâlnire vom stabili o linie de conduită asupra acestor legi", a declarat Geoană, clasificând asumarea pe cele trei proiecte de legi, ca fiind "un gest politicianist".

Mircea Geoană a menţionat "că mai este mult de lucru pe aceste proiecte de lege şi va mai fi nevoie de lucru la aceste legi chiar şi după ce acestea vor intra în vigoare. Au multe elemente bune, dar este clar că într-o astfel de grabă scapă foarte multe lucruri, iar de multe ori Diavolul se ascunde în detalii".

"În funcţie şi de ceea ce vom afla şi din partea partenerilor sociali, vom anunţa poziţia membrilor noştri. Ar fi fost normal să fi primit ultima versiune a acestor legi", a declarat Geoană.

"Dacă participăm (la şedinţa Guvernului de asumare asupra proiectelor de lege - n. r.) vom stabili împreună cu parlamentarii noştri. Dacă legile au o formă acceptabilă, este o variantă, dacă şi colegii parlamentari vor considera că aceste legi sunt insuficient finalizate, putem să stabilim şi alte (...)", a spus Geoană referindu-se la participarea parlamentarilor PSD la şedinţa din Parlament.

De asemenea, Geoană a mai spus că aceste gesturi politicaniste nu sunt privite cu simpatie de către alegători şi că în ţară sunt multe alte probleme care trebuie rezolvate.

Totodată liderul PSD nu a pierdut ocazia să declare că această presiune "vine din partea lui Traian Băsescu şi că premierul Emil Boc este doar cel care încearcă să pună în aplicare o stategie electorală pentru Băsescu. Şi într-un fel premierul a muncit cu hărnicie, zi şi noapte, a fost foarte disciplinitat".