MENIU

PSD Bistriţa-Năsăud a făcut mai multe sesizări la poliţie şi BEJ

<descriere>

PSD Bistriţa-Năsăud a făcut mai multe sesizări la poliţie în legătură cu transportul de persoane la vot, fie cu microbuze, fie cu autoturisme, indicând faptul că, printre cei care se ocupau de transporturile respective au fost şi lideri judeţeni ai PD-L.

Consilierul municipal PSD Alexandru Bria, desemnat de formaţiunea sa să se ocupe de transmiterea sesizărilor la IJP Bistriţa-Năsăud, a declarat că nu a dorit altceva decât să tragă un semnal de alarmă în legătură cu unele suspiciuni pe care membrii PSD aflaţi în teritoriu le au faţă de corectitudinea scrutinului. PSD incriminează transportul unor persoane cu maşinile spre secţii de votare  din comunele Budeşti, Ilva Mare, Şintereag, Zagra şi Lunca Ilvei, toate conduse de primari PDL, dar şi în comuna Galaţii Bistriţei, unde primarul este social-democrat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, sesizările nu s-au confirmat în ce priveşte localităţile Budeşti şi Lunca Ilvei, iar în celelalte cazuri se fac cercetări.

Preşedintele BEJ, Ilie Ursu, a declarat că PSD a reclamat faptul că, la Zagra, aceeaşi persoană intră în cabinetele de vot cu oameni care nu se descurcă singuri şi au cerut ajutor, existând suspiciuni că le spune să voteze cu Traian Băsescu, dar fapta nu poate fi sancţionată prin lege, existând cel mult o problemă de moralitate.

În ce priveşte neregulile semnalate la Şintereag, mai precis în localitatea Caila, Ursu a spus că PSD l-a acuzat pe un cetăţean pe nume Gheorghe Rusu, despre care a spus că e viceprimar PD-L, că stă în secţia de votare şi îi îndeamnă pe oameni să voteze cu Traian Băsescu. \"Am verificat. Acel domn Gheorghe Rusu nu mai e viceprimar, a fost, iar cei din secţie spun că nici nu a dat pe acolo\", a declarat Ursu.

Mai multe articole despre:
PSD Bistriţa Năsăud fraudare PD-L vot multiplu