MENIU

PSD a cerut arestarea lui William Brânză pentru fraudarea alegerilor în diaspora

Dan Nica
Declaraţie Dan Nica
Declaraţie William Brânză

Potrivit estimărilor PSD, cazurile de fraudă depăşesc 136.000 de voturi şi însumează CNP-uri false, cetăţeni morţi care au apărut pe liste şi vot multiplu. Pesediştii cer chiar arestarea şefului Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Sector 3 pentru această \"operaţiune de fraudare care a fost pusă la cale cu cărţi de identitate\", dar şi a deputatului William Brânză, acuzat de fraudarea alegerilor în diaspora.

Au existat mai multe metode prin care votul de duminică a fost fraudat, a declarat, marţi, Dan Nica, fostul ministru de Interne.

\"Una dintre metode este legată de votul din diaspora. Avem declaraţii olografe ale unor persoane care nu au votat, dar care apăreau pe liste cum că ar fi votat\", a spus vicepreşedintele PSD, Dan Nica.

Mai mult, spune acesta, votul de duminică a fost un vot multiplu. \"Din ce am verificat, 10% din voturile exercitate au fost voturi multiple\", susţine Nica.

În plus, s-a continuat procesul de verificare al CNP, lucru care a dus, potrivit social-democratului, la identificarea, în mai multe judeţe, a unor persoane care au votat multiplu.

Nici cetăţeni morţi nu par să fi lipsit de pe listele de votanţi, continuă pesedistul, în opinia căruia \"Traian Băsescu doreşte să fie ales preşedinte al României şi cu voturile cetăţenilor morţi\".

Şi lista social-democratului a contiuat: procese-verbale falsificate, buletine care au fost semnate în alb, CNP-uri false, voturi valabile exprimate, aparţinând lui Mircea Geoană, care au fost trecute la voturi nule.

Dan Nica a ţinut să atragă atenţia, în mod deosebit, şi asupra unui caz \"foarte grav\" care s-a înregistrat în Sectorul 3 al Capitalei, unde au fost eliberate \"mii de cărţi de identitate false\". La adresa indicată, afirmă pesedistul, \"domiciliază sute de persoane\".

\"Datorită dimensiunii mari pe care o are această fraudare, cerem arestarea şefului Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Sector 3 pentru această operaţiune de fraudare care a fost pusă la cale cu cărţile de identitate. De asemenea, am decis să înaintăm plângere penală împotriva deputatului William Brânză, pentru constituire de grup penal organizat. El este cel care organizează această operaţiune în străinătate. Vom cere Parchetului efectuarea acestor investigaţii de urgenţă\", a încheiat Dan Nica.

În replică la acuzaţiile social-democratului, William Brânză a declarat că intenţia PSD-ului este, de fapt, arestarea celor care l-au votat pe Traian Băsescu.

\"Preşedintele României a fost ales prin vot corect, iar buletinele de vot sunt semnate de toţi reprezentanţii partidelor\", a spus William Brânză.  Mai mult, spune democrat-liberalul, reprezentanţii MAE acuzaţi că ar fi înlesnit fraudarea alegerilor în străinătate \"sunt puşi toţi în perioada guvernului PSD\".

Mai multe articole despre:
alegeri PSD fraudă Traian Băsescu vot Dan Nica