MENIU

Protestatarii de la Teheran au proclamat zi de doliu, în memoria celor 7 tineri ucişi luni

Foto: RTV

Zeci de mii de iranieni, partizani ai liderului de opoziţie Mir Hossein Mussavi, s-au adunat din nou la Teheran pentru a protesta faţă de modul în care s-a desfăşurat scrutinul de la 12 iunie. Majoritatea protestatarilor erau îmbrăcaţi în negru în semn de doliu în memoria a şapte manifestanţi împuşcaţi luni în timpul confruntărilor cu forţele de ordine.

Manifestanţii cer anularea rezultatelor alegerilor în urma cărora preşedintele Mahmud Ahmadinejad a obţinut un nou mandat.

Pentru moment, singurul rezultat al protestelor îl constituie decizia organismului suprem legislativ al ţării de a examina cele peste 600 de plângeri privind incorectitudinea alegerilor, depuse de reprezentanţii celor trei contracandidaţi ai preşedintelui. Aceştia au fost invitaţi sâmbătă pentru a asista la o renumărare a voturilor.

Tot sâmbătă ar putea avea loc un nou miting de proporţii la cererea Asociaţiei Combatanţilor Religioşi, un grup ce reuneşte clerul reformator din Iran şi la care este aşteptată şi participarea lui Mir Hossein Mussavi.

Mai multe articole despre:
Iran proteste Teheran Opoziţie Mahmud Ahmadinejad