MENIU

Promovarea internaţională a turismului românesc a costat aproape 3 milioane de euro

Foto: adplayers.ro

Viziunea Elenei Udrea de promovare internaţională a turismului românesc a costat câteva milioane de euro şi s-a concretizat, pentru început, în spoturi publicitare difuzate de CNN şi Eurosport.

Campania Romania - Land of choice îi are ca protagonişti, pe lângă Nadia Comăneci, pe Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

Startul campaniei internaţionale de promovare a ţării noastre ca destinaţie turistică a fost dat la Paris, la începutul lunii iunie. Clipul care promovează România a fost prezentat în cadrul unui spectacol de proporţii.

După oficialităţi, Elena Udrea şi Ilie Năstase au îmbrăcat echipamentul de sport şi au jucat tenis pe un teren amenajat chiar în faţa primăriei Parisului.

Campania se derulează, începând cu 1 august, pe Eurosport şi urmează ca, tot în această lună, să înceapă şi difuzarea la CNN, cel mai urmărit post de ştiri din lume. Clipurile vor fi difuzate până la finele anului.

Pentru promovarea internaţională a spoturilor, ministerul a scos din buzunar aproape 1,4 milioane de euro. Clipurile au fost realizate, gratuit, de o bancă, într-un parteneriat public-privat.

Tot pentru promovare, de această dată, însă, pentru campania Turist în România, Ministerul Turismului a alocat aproximativ 1,2 milioane de euro. Difuzarea spoturilor ar urma să aibă loc tot până la finele anului.

Pentru încurajarea consumului de turism intern, Ministerul Turismului a organizat, în acest an, şi două campanii de promovare a litoralului şi Bucovinei ca destinaţii pentru petrecerea vacanţelor de Paşte şi de 1 Mai.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat că cele două evenimente au adunat aproape 125.000 de români. Pentru acest an, Ministerului Turismului i-au fost alocate, pentru promovarea României, 10 milioane de euro.

Citeşte şi...