MENIU

Proiectul pentru extinderea parcului Herăstrău a fost respins de consilierii Capitalei

parcul Herăstrău

Proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi, deoarece mulţi dintre consilieri au considerat că ar conţine preţuri exagerate. De altfel, şi Comisia economică a CGMB a dat aviz negativ acestui proiect.

Proiectul de hotărâre pentru extinderea parcului Herăstrău cu 3.500 de metri pătraţi, în valoare de 2,5 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane fonduri de la Agenţia Fondului pentru Mediu, a fost respins, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul pentru extinderea şi reabilitarea parcului Herăstrău are o valoare de 2,5 milioane lei, dintre care 1,5 milioane din fonduri provenind de la Agenţia Fondului pentru Mediu. Prin acest proiect, parcul urma să se mărească cu 3.500 de metri pătraţi. În plus, urmau să fie realizate lucrări de reabilitare în zona Insulei Trandafirilor şi a circuitului pietonal, precum şi lucrări pentru iluminarea obiectivelor cu panouri fotovoltaice.

În aceeaşi şedinţă a CGMB, a fost aprobat proiectul de amenajare a parcului Ghencea, după ce consilierii au obiectat că parcul ar fi prea departe de actualele locuinţe din zonă şi nu va fi frecventat de multe persoane. Cu toate aceste obiecţii, proiectul a întrunit numărul necesar de voturi.

Valoarea totală a investiţiei pentru proiectul de amenajare a parcului Ghencea este de 2,46 milioane de lei, dintre care două milioane din fonduri provenind de la Ministerul Mediului, prin Agenţia Fondului pentru Mediu, urmând ca în parcul de opt hectare să fie amenajate spaţii recreative şi zone special amenajate pentru practicarea sportului, precizează reprezentanţii ALPAB. Primăria Capitalei va asigura 10% din fondurile necesare.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), subordonată municipalităţii bucureştene, a depus cereri de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a accesa fonduri pentru amenajarea parcului Ghencea şi extinderea şi reabilitarea parcului Herăstrău.

Mai multe articole despre:
consilier proiect Herăstrău parc hotărâre