MENIU

Profit pentru BRD şi în 2008, şi în 2009

Foto: comunicatemedia.ro

Cu toate că majoritatea băncilor au destul de multe probleme pe perioada crizei economice, BRD Societe Generale se descurcă fără probleme. Banca a anunţat o creştere a profitului net consolidat cu 46 de procente, iar oficialii băncii sunt convinşi că vor înregista profit şi în acest an.

BRD SocGen (BRD), a doua bancă de pe piaţa românească după active, a obţinut în 2008 un profit net consolidat de 1,36 miliarde lei (circa 370 milioane euro), în creştere cu 46% faţă de 2007, a anunţat banca.

Excluzând câştigul obţinut din vânzarea participaţiei la Asiban, profitul net consolidat al băncii a crescut cu 22%, la 1,138 miliarde lei (circa 309 milioane euro).

Preşedintele băncii, Patrick Gelin, a explicat că banca va obţine profit şi în acest an. El nu a făcut însă estimări privind nivelul la care ar putea ajunge câştigul BRD în acest an. "Este exclus să înregistrăm pierderi, BRD este o bancă solidă, care nu a avut probleme", a clarificat şi Sorin-Mihai Popa, directorul general adjunct al băncii.

Gelin nu a dat detalii privind modul în care banca va folosi câştigul obţinut în 2008, dar a spus că decizia va fi luată de acţionari, într-o adunare generală care se va desfăşura spre finalul lunii aprilie.

Mai multe articole despre:
creştere brd Societe Generale