MENIU

Producătorii de medicamente susţin că nu au sistat livrările către distribuitori

Foto: NewsIn

Producătorii internaţionali de medicamente susţin că pacienţii nu vor duce lipsă de medicamente în spitale şi farmacii, deoarece companiile producătoare vor livra în continuare către distribuitorii de medicamente, a precizat directorul executiv ARPIM, Dan Zaharescu.

"Pacienţii nu vor avea de suferit, companiile producătoare de medicamente vor continua livrările către distribuitori. Întâlnirea cu ministrul Sănătăţii a avut loc pentru că a trecut mult timp de când am avut întrevederi şi discuţii pe diferite teme", a mai spus Dan Zaharescu.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Români de Medicamente, Viorel Vasile, susţine că două mari companii au sistat deja livrările către anumite firme distribuitoare, din cauza datoriilor acumultate. "Peste 20 de distribuitori de medicamente nu mai livrează către spitale, deoarece unităţile sanitare nu şi-au plătit datoriile, care se ridică la un miliard de lei. Distribuitorii nu au cum să plătească companiile producătoare şi astfel, unele dintre acestea nu mai furnizează medicamente", a explicat Viorel Vasile.

De asemenea, reprezentanţii furnizorilor de produse medicale au anunţat, miercuri, că nu reiau livrările către cinci spitale din ţară, din cauza datoriilor pe care acestea le au către firmele furnizoare, situaţie care ar putea dura cel puţin o lună.