MENIU

Procurorul Vlădoianu, suspendat din funcţie până la o decizie finală în cazul său

Foto: gardianul.ro

Procurorul Marius Vlădoianu, implicat în cazul Gorbunov, a fost suspendat din funcţie prin decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de joi, până la o soluţie a instanţei referitoare la excluderea sa din magistratură.

Decizia în cazul procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj este valabilă până când Curtea Supremă va soluţiona recursul formulat de acesta împotriva deciziei Secţiei pentru procurori a CSM din mai 2009 prin care a fost exclus din magistratură.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, pe 21 mai, excluderea din magistratură a procurorului Marius Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror implicat în scandalul eliberării lui Serghei Gorbunov.

Procurorul a fost acuzat de CSM de abateri disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.

Maria Nicola, judecătoarea care l-a eliberat pe Serghei Gorbunov, a fost de asemenea exclusă din magistratură prin decizia de pe 29 aprilie a CSM.

Toţi ceilalţi magistraţi cercetaţi de CSM în acest caz au fost revocaţi din funcţiile de conducere.

Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj nu a atacat această decizie. Tribunalul Braşov a fost instanţa de executare în cazul Serghei Gorbunov şi a decis condamnarea la 15 ani de închisoare a acestuia.

Două persoane au fost împuşcate, pe 29 ianuarie, şi o alta, rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov.

Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţişti, pe 31 ianuarie, iar Serghei Gribenco, un alt suspect în acest caz, a fost prins ulterior.

Mai multe articole despre:
suspendare procuror Serghei Gorbunov