MENIU

Procurorii s-au autosesizat în cazul vânzării Muzeului Aurului din Brad

foto: e-brad.ro

Ofiţerii din cadrul Servicului de Investigaţii Criminale au început marţi cercetările în cazul lichidatorului societăţii Brad Min (Societatea Civilă Profesională de Insolvenţă IT Management Advisors SPRL Deva) care a vândut Muzeul Aurului unei organizaţii neguvernamentale fără ştirea proprietarului.

În acest caz, marţi, s-au autosesizat şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Marţi, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a semnalat un nou abuz săvârşit de acelaşi lichidator -Societatea Civilă Profesională de Insolvenţă IT Management Advisors SPRL Deva-. De data aceasta victimele sunt aproape 100 de brădeni care, în decursul ultimilor doi ani, au cumpărat spaţiile de locuit dintr-un bloc ce a aparţinut societăţii Brad Min, înainte ca societatea să intre în insolvenţă.

"În ultimii doi ani, Brad Min a vândut spaţiile de locuit către chiriaşi, pe bază de factură, bani care au intrat în contul societăţii. Acum, după ce societatea minieră a intrat în insolvenţă, lichidatorul desemnat să recupereze datoriile acumulate de Brad Min la bugetul de stat, insistă să vândă încă odată aceleaşi locuinţe", declară primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Speriaţi că vor fi evacuaţi cu forţa dacă nu sunt de acord cu noile preţuri, unii dintre proprietari au cedat şi au semnat alte provese verbale de vânzare-cumpărare, la preţurile impuse de lichidator. "Este inadmisibil ce face acest lichidator. Ca şi în cazul Muzeului Aurului, nu respectă nici una din procedurile prevăzute de lege. De departe se vede că este vorba de un matrapazlâc între acel Centru Ortodox Filocalia (care a cumparat  Muzeul Aurului, n.r.) şi acest lichidator. Mă bucur pe de altă parte că Parchetul de pe lângă tribunalul Hunedoara s-a autosesizat în cazul vânzării clădirii muzeului", mai spune primarul Florin Cazacu.

Miercuri, cei 100 de cetăţeni şi administraţia locală  se vor întâlni în faţa blocului ce a aparţinut Brad Min pentru a stabili ce se poate face cu această societate de lichidare care vrea să vândă, încă o dată, locuinţele care deja erau cumpărate de fiecare dintre cei ce locuiau în acel bloc, locuinţe care, ca şi în cazul Muzeului Aurului, nici măcar nu figurau pe lista de active ale Brad Min ce puteau fi valorificate de către lichidator. 

 

Mai multe articole despre:
anchetă brad proprietar