MENIU

Procesul taximetristului din Braşov care a omorât două femei a început cu o amânare

foto: yellowcabofsavannah.com

Procesul lui George Ionuţ Nicolae, taximetristul care a ucis două femei anul trecut, a fost amânat, miercuri, de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, la cererea inculpatului, care a solicitat timp pentru a-şi angaja un avocat.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 martie.

George Ionuţ Nicolae, în vârstă de 27 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de schingiuirea, jefuirea şi uciderea a două tinere. El va răspunde pentru două infracţiuni de omor deosebit de grav, două infracţiuni de tâlhărie şi una de înşelăciune, riscând închisoarea pe viaţă. Criminalul a fost supus şi unei expertize psihiatrice care a stabilit că acesta a avut discernământ atunci când a comis cele două crime.

În 9 noiembrie 2006, George Ionuţ Nicolae, a ucis-o pe Vasilica Mihaela Mihai, din Zărneşti. Tânăra şi-a cunoscut ucigaşul în conjunctura în care încercase în nenumărate rânduri să obţină permisul de conducere. Fata avea mulţi bani, 80.000 de euro, câştigaţi în cei patru ani în care muncise în Italia. Ucigaşul i-a promis acesteia că o ajută să obţină permisul de conducere.

În dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2006, cei doi s-au certat, fata reproşându-i faptul că i-a luat banii fără a o ajuta să treacă de examenul pentru obţinerea permisului. Enervat, bărbatul a ucis-o cu un piolet.

Cea de-a doua victimă a „taximetristului ucigaş“ se numea Mădălina Ortansa Motrună, era fiica adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, şi avea, la data la care a fost ucisă, doar 17 ani. Mobilul crimei l-au reprezentat tot banii. Criminalul şi-a cunoscut victima pe Internet, reuşind să devină unul din apropiaţii acesteia.

La un moment dat, Mădălina i-a mărturisit că familia sa a obţinut 40.000 de euro din vânzarea unui teren. În data de 30 august 2007, asasinul a sechestrat-o pe Mădălina, a torturat-o, retezându-i degetul inelar, pentru a o sili să spună unde sunt banii. După ce a aflat, în noaptea  ce a urmat, el a trimis mai multe SMS-uri părinţilor Mădălinei, de pe telefonul acesteia, ca şi cum ar fi fost trimise de ea, cerându-le să vină în Gara din Predeal pentru a o aduce acasă. A profitat de plecarea acestora, a intrat în casă, a sustras peste 100.000 lei, după care şi-a ucis victima.

George Ionuţ Nicolae a transportat ulterior trupurile celor două victime la Bacău, unde închiriase o casă, intenţionând să le îngroape în grădină. Trupurile celor două victime au fost descoperite la data de 22 iulie 2008, când soţia şi fiica proprietarului au intrat în casă pentru a face curăţenie.

Mai multe articole despre:
proces Braşov avocat taximetrist