MENIU

Procesul lui Jozef Fritzl, Monstrul din Amstetten, începe pe 16 martie

Foto: cbc.ca

Procesul lui Josef Fritzl, austriacul acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani, începe pe 16 martie, a anunţat joi tribunalul din Saint Poelten.

Procesul ar urma să dureze o săptămână, însă nu a fost anunţată nicio dată pentru pronunţarea verdictului, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al tribunalului.

Deschiderea procesului şi pledoariile de deschidere vor fi publice, însă apoi, accesul publicului în sala de judecată va depinde de derularea procesului.

Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani, a recunoscut că şi-a ţinut fiica, Elisabeth, captivă în pivniţă timp de 24 de ani, întreţinând cu aceasta relaţii sexuale din care au rezultat 7 copii.

Unul dintre copii pe care Fritzl i-a avut cu fiica sa Elisabeth a murit la o lună de la naştere, 3 copii au trăit alături de mama lor în subsol, iar ceilalţi 3 au fost adoptaţi de Fritzl în 1993, 1994 şi 1997.

Josef Fritzl, încarcerat în penitenciarul Saint Poelten, va fi judecat pentru crimă, viol, sechestrare, incest şi sclavie. Dacă va fi condamnat, Fritzl riscă închisoarea pe viaţă.

Mai multe articole despre:
proces Austria Josef Fritzl Amstetten