MENIU

Procesul lui Becali, amânat pentru că europarlamentarul este plecat la Monte Carlo

Foto: RTV

Judecătoria Sectorului 1 a amânat joi, solicitarea lui Gigi Becali de ridicare a controlului judiciar, din cauză că europarlamentarul e plecat la Monte Carlo, judecătorul cerând ca patronul stelist să se prezinte la proces pe 14 iulie, chiar dacă atunci acesta ar trebui să fie la Strasbourg.Gigi Becali s-a săturat de restricţii.

Judecătoria Sectorului 1 a decis un nou termen pe 14 iulie, dată la care începe constituirea Parlamentului European. Prin urmare, avocatul lui Becali, Mariana Ştefan, a precizat că patronul clubului Steaua nu se poate prezenta nici la acea dată, fiind plecat la Strasbourg. Avocatul a spus că va aduce, la termenul următor, un act semnat în faţa notarului care să ateste că Becali îşi însuşeşte cererea de ridicare a controlului judiciar.
Judecătorul a spus că Gigi Becali trebuie să se prezinte în faţa instanţei. Magistratul a dispus citarea finanţatorului Stelei şi i-a pus în vedere avocatului că una dintre măsurile controlului judiciar este prezentarea lui Becali în faţa instanţei ori de câte ori este chemat. Neprezentarea poate avea consecinţe, a adăugat magistratul.

Avocatul Mariana Ştefan a declarat că la termenul din 14 iulie, fie va aduce o procură semnată de Becali, fie o cerere de renunţare la proces. Avocatul a declarat că Becali trebuie să se prezinte la poliţie marţea şi joia, potrivit controlului judiciar instituit de instanţă, dar nu ştie dacă poliţia nu a schimbat programul de prezentare a omului de afaceri.
Judecătoria Sectorului 1 a amânat, luni, 29 iunie, contestaţia lui Gigi Becali împotriva măsurilor impuse de instanţă, după ce avocatul Mariana Ştefan a cerut un nou termen până la redactarea deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care i s-a permis patronului stelist să părăsească ţara.

Tribunalul Bucureşti a hotărât pe 26 iunie, că Gigi Becali poate părăsi ţara pentru a merge la Parlamentul European. Acum, europarlamentarul Gigi Becali, vrea ca autorităţile să renunţe la orice fel de control asupra lui.

În urma hotărârii judecătoreşti din 26 iunie, Becali are voie să părăsească ţara, dar trebuie să se supună celorlalte restricţii. Trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la poliţie, nu are voie să poarte armă sau să se întâlnească cu niciunul dintre cei implicaţi în dosarul sechestrării de persoane.

Gigi Becali vrea să scape de aceste interdicţii pentru a-şi putea exercita mandatul de europarlamentar.

Judecătoria Sectorului 1 trebuia să analizeze cererea de ridicare a tuturor interdicţiilor, în privinţa lui Gigi Becali.