MENIU

Procesul în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat de violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu a fost amânat

Foto: monitorulexpres.ro

Procesul în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat de violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu a început luni la Curtea de Apel Braşov cu o amânare, pentru că un co-inculpat în dosar nu a avut apărător.

La primul termen al procesului, instanţa a constatat că Adrian Niţu, care este co-inculpat în acest dosar nu are apărător şi, pentru a evita o nouă amânare, a făcut o adresă pentru ca lui Niţu să-i fie repartizat un avocat din oficiu.

"Cristian Cioacă a fost prezent în sală împreună cu avocata sa. Aceasta, însă, nu îl poate reprezenta şi pe Niţu pentru că nu se ştie dacă în dosar nu vor fi interese contrare ale celor doi inculpaţi. Şi Adrian Niţu a fost prezent la acest prim termen al procesului, solicitând acordarea unui termen pentru angajarea unui apărător  De aceea, instanţa a făcut o adresă pentru ca Adrian Niţu să primească un avocat din oficiu şi a stabilit data de 27 aprilie ca termen al procesului“, a declarat Carmen Trif, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov.

Cioacă este acuzat că ar fi violat căsuţele de e-mail ale soţiei sale Elodia Ghinescu.

După audierile de la Parchet, Cioacă a declarat că nu a violat corespondenţa soţiei sale, ci a încercat doar să afle date despre aceasta după dipariţia ei.

În cazul în care va fi găsit vinovat în acest dosar, Cristian Cioacă riscă o pedeapsă între 3 şi 12 ani închisoare.