MENIU

Prinţesa Victoria a Suediei se va căsători anul viitor cu fostul său antrenor de sport

Foto: news24.com

Prinţesa moştenitoare a Suediei, Victoria, se va căsători anul viitor cu Daniel Westling, fostul său antrenor de sport, după o relaţie de şapte ani, a anunţat marţi familia regală suedeză într-un comunicat citat de AFP.

"Astăzi, 24 februarie 2009, Palatul Regal anunţă logodna prinţesei Victoria cu Daniel Westling.

Căsătoria este prevăzută să aibă loc la începutul verii anului 2010", a precizat Palatul.Născută la 14 iulie 1977 la Stockholm, Victoria Ingrid Alice Désirée este fiica cea mare a regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi a reginei Silvia, de origine germană şi braziliană. Victoria are un frate în vârstă de 29 de ani, Carl Philip, şi o soră de 26 de ani, Madeleine.

Palatul a anunţat public viitoarea căsătorie după ce regele a informat Guvernul şi pe premier, aşa cum prevede legea. "Westling va primi titlul de prinţul Daniel, duce de Vastergotland", continuă comunicatul.

În vârstă de 35 de ani, Daniel Westling, proprietarul unor săli de gimnastică de lux, a cunoscut-o pe prinţesa suedeză în 2002, când aceasta a început să se antreneze la una dintre sălile sale de sport.

Prinţesa, brunetă cu ochi căprui, este foarte populară în Suedia şi în străinătate pentru simplitatea ei, stilul său naturalul şi relaţia pe care o are cu populaţia. Cunoscută pentru zâmbetul său larg, ea este apreciată şi pentru calităţile sale intelectuale.

La 31 de ani, Victoria a petrecut deja mai mulţi ani pregătindu-se pentru când va deveni regină. După ce a studiat timp de doi ani la universitatea americană Yale, ea a efectuat stagii în mai multe servicii ale ONU, ale UE şi ale Guvernului suedez. În plus, ea a făcut şi un stagiu militar. Recent, prinţesa a studiat ajutorul pentru dezvoltare, gestionarea conflictelor şi ştiinţele politice.

Într-o înregistrare video difuzată de Palatul Regal, Victoria se află lângă Daniel şi părinţii săi. "Cu Daniel alături, mă simt în siguranţă. Aţi constatat cu siguranţă în ultimii ani că am devenit mai puternică şi mai fericită, deci putem începe pregătirile pentru viaţa noastră în comun şi putem fonda o familie", spune prinţesa.

La rândul său, Daniel Westling subliniază că rolul său cel mai important va fi acela de a o "sprijini pe prinţesa moştenitoare să-şi îndeplinească datoriile faţăd e Suedia".

Regele descrie viitorul mariaj drept "un mare eveniment" pentru familia regală, iar regina consideră că Daniel va fi un soţ excelent pentru Victoria.

Mai multe articole despre:
Suedia logodnă prinţesa Daniel Westling