MENIU

Principesa Margareta a acordat Înaltul Patronaj Fundaţiei "Ferdinand I"

Foto: princeradublog.ro

Principesa Margareta a acordat, luni, Înaltul Patronaj Fundaţiei "Ferdinand I", în ultima zi a vizitei Familiei Regale la Iaşi, în cadrul unei manifestări care s-a desfăşurat la Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu", transmite corespondentul NewsIn.

Regele Mihai, Regina Ana, Principele Radu şi Principesa Margareta s-au aflat timp de două zile la Iaşi, perioadă în care au participat la slujba de Înviere de la Mitropolie şi au vizitat o serie de lăcaşuri de cult de pe raza municipiului.

"După ce am trecut pe la Catedrala Mitropolitană, Trei Ierarhi şi Sf.Nicolae Domnesc, pe la Mănăstirea Galata, ne-am gândit că această clădire (Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu", n.r.) reprezintă în cel mai frumos mod statalitatea românească", a declarat Principele Radu.

Biblioteca Centrală Universitară funcţionează, din anul 1945, într-un imobil ridicat de pe vremea Regelui Ferdinand I, în această clădire fiind şi sediul Fundaţiei Culturale care poartă numele fostului suveran, fundaţie ce a fost înfiinţată după Primul Război Mondial. Principesa Margareta a deschis, luni, şi Cartea de Onoare a fundaţiei. Asociaţia sprijină, din partea societăţii civile, activitatea Bibliotecii.

Familia Regală a ajuns la Iaşi sâmbătă după-amiază şi a participat, alături de peste 3.000 de credincioşi, la slujba de Înviere persoane oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, la Catedrala Mitropolitană.
Mai multe articole despre:
Iaşi fundaţie Principesa Margareta