MENIU

Primul concurs de Trial Bike din România a fost organizat la Bistriţa

Foto: RTV
La Bistriţa a fost organizat un concurs de Trial Bike

Obstacole, biciclete, concurenţi talentaţi şi adrenalină la nivel maxim, au fost ingredientele primului concurs de Trial Bike din România, organizat într-o sală de sport din Bistriţa. Participanţii veniţi din toate colţurile ţării au impresionat publicul cu acrobaţiile lor.

"Suntem primii. Bistriţa-Năsăud organizează pentru prima dată în România un astfel de concurs. Ne dorim să transformăm Bistriţa într-un fief al bikeri-lor", a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport, Raul Zanga.

"Practic acest sport de 9 ani de zile. Înainte făceam mai mult pentru că nu lucram. Acum am un serviciu şi ma antrenez cam 4-5 ore pe zi cu o zi pauză. Am fost şi campion naţional şi aproape la toate concursurile reuşesc să mă clasez pe podium", a spus unul dintre concurenţi. 

"Este un sport special care îmi place foarte mult pentru că îmi ridică adrenalina. Este foarte tehnic. Îţi trebuie putere", a explicat un alt biker.

Cascadoriile cu bicicleta nu cer doar forţă, ci şi bani. O bicicletă modificată pentru astfel de concursuri costă cel puţin 1.000 de euro.