MENIU

Primele rezultatea ale anchetei privind accidentul de la Clinceni indică o defecţiune tehnică

foto: romanian-spotters.forumer.ro

Lacrimi la Clinceni după ce comandantul aerodromului şi-a pierdut viaţa pe 5 iunie, prăbuşindu-se cu avionul. Primele rezultate ale anchetei arată că aeronava avea o defecţiune tehnică.

Potrivit acestuia, este prea devreme pentru a spune exact ce s-a întâmplat acolo.

"Luăm în calcul toţi factorii potenţiali care ar fi putut determina producerea accidentului. Este posibil să ne confruntăm cu o problemă tehnică. Important este să culegem cât mai multe informaţii", a adăugat Ciucă.

"Avea peste 300 de ore de zbor, pe acest avion puternic, manevrabil, dar ceva a cedat. Era cel mai bun pilot din lotul naţional, cel mai bun. În această evoluţie de vrie plătă, fără comanda de palonier nu ai cum să te opreşti din rotire, el a încercat, din motor, din comenzile care au rămas", a declarat la Realitatea TV George Rotaru, directorul Aeroclubului Român.

Cătălin Prunariu, inspector de zbor în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române, prieten cu Mihai Dobre, a declarat că a vorbit cu acesta cu 5 secunde înainte să moară, prin radio, iar Mihai i-ar fi spus că suspectează o defecţiune tehnică la aparatul de zbor.

De asemenea, Cătălin Prunariu a precizat faptul că Mihai Dobre nu era căsătorit şi nici nu avea copii, după cum s-a vehiculat în presă, "era el însuşi un copil".

Directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul MTI, Mircea Ciucă, a declarat, că Mihai Dobre ar fi raportat prin radio că ar avea o problemă în aer, însă aceasta este doar o supoziţie. Ciucă a adăugat că investigaţia a demarat încă de vineri şi va continua până când vor obţine toate datele necesare pentru a putea trage o concluzie.

Într-un comunicat, Ministerul Transporturilor afirmă că avionul s-a prăbuşit la zece minute de la decolare. Motivul: o comandă s-a blocat, iar pilotul nu a mai putut redresa aparatul de zbor. Surse din cadrul anchetatorilor susţin că, deşi avea paraşută, pilotul nu a reuşit să se salveze pentru că timpul a fost foarte scurt. Pilotul se antrena pentru mitingul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă unde erau aşteptate 10.000 de persoane. Toate cele cinci avioane de tipul celui prăbuşit vineri sunt oprite la sol până la finalizarea anchetei. 

Mai multe articole despre:
deces accident aviatic pilot clinceni Mihai Dobre