MENIU

Primarii braşoveni nemulţumiţi că au rămas fără banii din rectificarea bugetară nu au mai venit la Prefectură

Prefectul i-a aşteptat în zadar pe primarii nemulţumiţi
Primarii nemulţumiţi că au rămas fără banii din rectificarea bugetară nu au mai venit la Prefectură

Primarii nemulţumiţi că Prefectura a blocat rectificarea bugetară nu au mai venit azi la întâlnirea cu Ion Gonţea. Prefectul i-a aşteptat pentru a discuta pe îndelete cu ei, după ce în Ajunul Crăciunului primarii l-au colindat, revoltaţi. Gonţea spune însă că nu avea oricum de gând să renunţe la atacarea modului în care banii au fost repartizaţi în judeţ.

Conform prefectului Braşovului, chiar dacă ar fi venit, primarii ar fi primit acelaşi răspuns: soluţia stă la îndemâna Consiliului Judeţean, care s-ar fi putut întruni de urgenţă pentru a  reanaliza hotărâreea din 15 decembrie

Juriştii prefecturii consideră că multe dintre proiectele pentru care judeţul a alocat bani nu erau fundamentate. Conducerea Consiliului Judeţean are însă altă părere şi nu are nicio intenţie să convoace plenul.

În Ajunul Crăciunului, primarii îl acuzau pe prefect că îi pune în faţa incapacităţii de plată.  Cei mai mulţi se plângeau de faptul că au proiecte începute, lucrări executate şi riscă să fie daţi în judecată pentru neplată.

Suma repartizată pentru echilibrarea bugetelor comunelor şi oraşelor braşovene prin rectificarea din 15 decembrie depăşeşte 5 milioane lei. Banii provin din cota de 22 la sută din impozitul pe venit rămasă la dispoziţia administraţiei judeţene. Pentru că prefectul a atacat repartizarea, suma va ajunge în fondul de rulment al Consiliului Judeţean. Abia la anul banii vor fi alocaţi primăriilor.