MENIU

Primăria Cluj-Napoca ia măsuri pentru a preveni apariţia unor cazuri de gripă porcină în şcoli

Foto: agendaclujeana.ro

Primăria Cluj-Napoca va chema cadrele medicale de la cabinetele şcolare din municipiu la un instructaj pe tema gripei porcine, la care să participe specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, a anunţat joi edilul-şef Sorin Apostu.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anunţat că este vorba de 139 de medici care lucrează în cabinetele şcolare din cele 66 de unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca, iar întâlnirea va avea loc pe 10 septembrie.

"Vom face un instructaj în primărie cu toate cadrele medicale, la care vor participa specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică, instructaj care va avea în vedere măsurile de prevenţie, în mod special, şi calendarul de vaccinări pentru anul şcolar 2009 -2010", a afirmat Apostu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acelaşi timp, municipalitatea se pregăteşte pentru a interveni în caz de epidemie de noua gripă, prin achiziţionarea de măşti şi substanţe folosite la dezinfectare. "Practic avem, ca măsuri de intervenţie, achiziţionare de măşti pentru cazuri de gripă şi dezinfectant", a mai spus primarul.