MENIU

Primăria Alba Iulia împrumută de la bancă 10 milioane de euro

Primăria Alba Iulia

Anul 2009 se încheie cu un deficit la bugetul local al municipiului Alba Iulia. Şi nu unul mic. Este vorba de peste 260.000 de lei. Pentru a acoperi această pierdere, dar şi pentru a susţine cofinanţarea la o serie de proiecte de investiţii susţinute din fonduri europene, municipalitatea intenţionează să facă un împrumut bancar de 10 milioane de euro, pe o perioadă de 15 ani.

Calculele financiare optimiste făcute de executivul primăriei Alba Iulia la începutul lui 2009 nu sunt susţinute de bilanţul de final de an, care se dovedeşte mai pesimist. Mai precis un deficit bugetar ridicat şi contractarea unui credit bancar în 2010.

Împrumutul ar urma să fie folosit, potrivit proiectului votat de consilierii locali, pentru : reabilitarea şanţurilor cetăţii Alba Carolina, modernizarea şi extinderea căminului pentru vârstnici sau pentru reparaţii capitale la o serie de străzi din oraş.

Valoarea integrală a împrumuturilor contractate în ultimii 4 ani de primărie se ridică la 56 milioane de lei, bani pe care administraţia locală îi va înapoia, împreună cu dobânda aferentă, până în anul 2025.