MENIU

Prima de 2.500 euro a crescut vânzările Dacia în Germania de 12,5 ori

Foto: Gândul

Renault câştigă de pe urma ajutorului de stat pentru industria auto, oferit atât de Guvernul francez, cât şi de Guvernul german, şi scoate un profit mediu de 6%.

În condiţiile prăbuşirii pieţelor auto din UE, scăderea vânzărilor Dacia s-a situat la 33% pe prima lună a anului 2009.

Cei 2.500 euro pe care Guvernul de la Berlin îi oferă celor care doresc să-şi înlocuiască o „rablă” veche de cel puţin nouă ani cu o maşină nouă au crescut vânzăile Dacia în Germania de 12,5 ori. Creşterea spectaculoasă a fost confirmată de conducerea companiei franceze pentru Financial Times Deutschland (FTD), citat de Agerpres.

Oricât de incredibil ar fi părut în urmă cu câteva luni, înainte ca economia mondială să intre în recesiune, Germania, „patria automobilelor”, a devenit o piaţă atractivă pentru maşinile ieftine produse de Renault în România. FTD a găsit explicaţia pentru această situaţie surprinzătoare în faptul că o primă de 2.500 euro (cea mai consistentă atribuită în acest moment în Europa şi, probabil, în întreaga lume) înseamnă mai mult din preţul mediu de 7.500 al unui Logan decât ar însemna din preţul unui Mercedes sau al oricărei mărci germane.

 

Citeşte mai mult în Gândul 

Mai multe articole despre:
Germania Dacia rabla