MENIU

Preţurile locuinţelor au scăzut cu până la 30% în ultimele 4 luni

Foto: cotidianul.ro

Pieţele imobiliare din marile oraşe ale României se prăbuşesc din cauza crizei financiare. Blocarea creditării din cauza lipsei de lichidităţi a dus inevitabil la scăderea preţurilor la locuinţe.

Cotidianul arată că din noiembrie 2008 până în prezent, preţurile la apartamentele vechi au scăzut cu aproximativ 30%.

În toate oraşele mari din România piaţa imobiliară este blocată. Preţurile apartamentelor au scăzut spectaculos în toată ţara.

Spre exemplu în Braşov şi Cluj preţul apartamentelor a scăzut cu 30% în ultimele 4 luni. Acum, preţul mediu la apartamentele vechi, este de 800 de euro metrul pătrat construit. Previziunile arată că preţurile apartamentelor construite înainte de 1989 vor scădea în acest an până la 600 de euro metrul pătrat construit.

În Constanţa, apartamentele au preţuri mai mici cu până la 20%. Un apartament de două camere, construit înainte de 1989, are un preţ ce variază între 44.000 şi 80.000 de euro.

Şi piaţa imobiliară din Timişoara are probleme, însă aici scăderea este ceva mai mică. Din decembrie şi până în februarie, apartamentele timişorene s-au ieftinit cu până la 15%.

În Iaşi preţurile au scăzut cu 20-30%, astfel că în prezent o garsonieră se vinde cu 27.000 de euro, iar apartamentele cu două camere 45.000, maxim 55.000 de euro.

Specialiştii spun de asemenea că timpul de vânzare a unui apartament a crescut de la două săptămâni, în anii trecuţi, la trei-patru luni acum.