MENIU

Preţurile din restaurantele selecte au fost reduse în ultimul timp

Foto: RTV

Reţete franţuzeşti adaptate la gusturile românilor, vin la pahar şi nu la sticlă, ospătari specializaţi în gastronomie, dar şi meniuri la preţuri reduse. Este drept, reduse pentru cei care au bani. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de restaurantele de lux din Capitală pentru a-şi păstra clienţii şi chiar pentru a atrage alţii noi.

Reprezentanţii unui restaurant de lux din Bucureşti au decis să-l redeschidă tocmai într-o perioadă aparent nu foarte fastă, când tot mai puţini români ies să mănânce în oraş. Ca să nu-şi piardă clienţii, reprezentanţii restaurantului au găsit tot felul de soluţii. De exemplu au adus specialişti în gastronomie şi vinuri, ospătari care au urmat cursuri culinare şi, cel mai important, au redus preţurile.

"Am reuşit să avem un bucătar şef de o calitate excepţională, după părerea mea cel mai bun bucătar care a poposit în România, avem o nouă directoare care este unul din cei mai buni cunoscători ai vinurilor pt că e absolventa academiei de vinuri din Anglia. În plus, şi preţurile au fost uşor coborâte, pentru că aţi amintit de criză", a declarat Radu Boroianu, preşedinte C.A. restaurant.

De exemplu, un piept de porumbel cu varză dulce şi chimion costă 185 de lei, iar o spinare de iepure cu ierburi aromate, 140 de lie. Cei care trec pragul restaurantelor selecte sunt, de regulă, oameni de afaceri, personalităţi sau diplomaţi. În ultimul timp însă, au apărut şi alt fel de clienţi.

O cină într-un restaurant de lux poate ajunge la 500 de lei, în funcţie de meniul ales şi de numărul de persoane.
Mai multe articole despre:
preţuri lux restaurant meniu reducere adaptare