MENIU

Preţul mediu al unei case în Detroit este de 7.500 de dolari

Foto: realtor.com

O casă în Detroit a ajuns să coste mai puţin ca o maşină nouă! Nu este o glumă, este realitatea americană în timp de criză. În Detroit, preţul mediu al unei locuinţe este acum de 7.500 de dolari.

Casa din imagine costă 5.000 de dolari. Are 3 dormitoare şi două băi, iar suprafaţa e de 127 de metri pătraţi. A fost renovată de curând.

Sunt sute de astfel de oferte, în Detroit. Oraşul este în pragul colapsului, iar mii de oameni sunt în pericol să rămână fără locuri de muncă. Totul din cauza celor 3 mari constructori de maşini aflaţi la un pas de faliment.

Detroit-ul nu duce însă lipsă de candidaţi la primărie. 15 politicieni s-au înscris, după ce fostul edil a fost arestat pentru sperjur. În plină criză, mai toţi candidaţii fac fel de fel de promisiuni şi propuneri. De exemplu, unul spune că îi va obliga pe localnici să termine liceul. Altul jură că va demola cartierele-fantomă şi că le va înlocui cu mori de vânt, ca să facă rost de energie ieftină.

Un alt politician are altă soluţie: fiecare familie să-şi cultive propriile legume. Alt candidat mizează pe încurajarea natalităţii. Unul a ironizat până şi singura realizare din ultimii ani: scăderea ratei criminalităţii. Pur şi simplu, spune el, în oraş n-a mai rămas nimeni de omorât!

Detroit a pierdut jumătate din populaţie în ultimii 50 de ani. În fiecare lună, 1.000 de oameni pleacă din oraş, în căutarea unei slujbe. Detroit este de două ori mai mare decât Bucureştiul şi are doar 800.000 de locuitori, dintre care o treime trăiesc sub pragul sărăciei.

Mai multe articole despre:
sărăcie preţ locuinţă Detroit criza financiară