MENIU

Preţul apartamentelor din Bucureşti a scăzut în medie în mai cu 1% comparativ cu luna aprilie-studiu

Foto: wall-street.ro

Preţurile apartamentelor noi şi vechi din Bucureşti s-au redus, în mai, în medie cu doar 1%, comparativ cu luna precedentă, şi cu 10% comparativ cu începutul acestui an, potrivit unui studiu.

"În luna mai fiecare sector s-a mişcat ca valoare, dar oscilaţiile au fost neregulate, fără o tendinţă clară. Sectorul 5 scade cu 4%, sectorul 4 creşte cu 5 %, un altul stagnează şi restul rămân indecise între o marjă de +/-  2%. Comparat cu începutul acestui an, nivelul mediu al preţurilor cerute este cu 10% mai scăzut, în timp ce faţă de maximul atins, în aprilie 2008, este cu 28% mai mic.", se arată în studiu.

În mai, preţul mediu al apartamentelor vechi a ajuns la 1.131 euro pe metru pătrat, în timp ce metrul pătrat în apartamentele noi s-a tranzacţioant în mai, în medie, cu 1.772 euro.

Sectorul şase are în continuare cele mai ieftine apartamente, preţul mediu fiind de 913 euro/mp, cu circa 2% mai mic faţă de aprilie. Scăderi ale preţurilor au fost înregistrate şi în sectorul 2 şi 3, preţul mediu pe metrul pătrat ajungând la 990 euro/mp, mai puţin cu 4%, respectiv 1.060 euro/mp, cu 2% sub nivelul din luna precedentă.

Cele mai scumpe apartamente vechi se găsesc în sectorul 1, unde în mai preţul mediu al unei locuinţe situată într-un imobil vechi a crescut cu 4% faţă de luna aprilie, ajungând la 1.656 euro. În sectorul patru, preţul mediu a crescut cu 5%, la 1.291 euro/mp, iar în sectorul cinci s-a redus cu 4%, la 1.165 euro/mp.

Preţul unei locuinţe este calculat pe suprafaţa construită a apartamentului plus aria teraselor.

Mai multe articole despre:
preţuri apartamente Bucureşti