MENIU

Presupuşii complici ai autorului atentatului de la Milano au fost arestaţi

Foto: lastampa.it

Un libian şi un egiptean, complici presupuşi ai autorului atentatului de luni, de la Milano, soldat cu doi răniţi, printre care agresorul, au fost arestaţi în noaptea de luni spre marţi, a declarat procurorul adjunct din Milano.

Cei doi bărbaţi - Abdel Haziz Mahmoud Kol (egiptean) şi Mohamed Imbaeya Israfel (libian) - au fost puşi sub acuzare pentru deţinere, fabricare şi transport de explozibil, a precizat procurorul adjunct Armando Spataro, în cursul unei conferinţe de presă scurte.

Arestările ordonate de procurorul din Milano, Maurizio Romanelli, au fost decise după audierea de către poliţie a familiei şi a prietenilor lui Mohamed Game, libianul în vârstă de 35 de ani care a comis atentatul.

Anchetatorii au descoperit şi 40 de kilograme de amonitrat (substanţă care poate fi folosită pentru fabricarea explozibilor) într-un apartament din apropiere de cazarmă, a precizat procurorul adjunct. Amonitratul a fost cumpărat săptămâna trecută de Game. Acesta din urmă, care şi-a pierdut o mână şi vederea în atac, a fost pus sub acuzare pentru deţinere ilegală şi fabricare de explozibili şi urmează în curând să fie acuzat şi pentru atentat.

Agresorul a încercat luni să intre într-o cazarmă a carabinierilor din Milano în jurul orei locale 7.45 (8.45 ora României) şi a aruncat un dispozitiv explozibil în clădire, provocând pagube materiale minore. Un militar italian a fost rănit uşor de explozie.

Potrivit presei, Game, care trăieşte în Italia din 2003, are o soţie italiană şi copii. El şi-ar fi pierdut recent locul de muncă, suferea de depresie şi frecventa de ceva timp o moschee din apropiere de casa sa şi de cazarmă.

Mai multe articole despre:
Milano