MENIU

Preşedintele Traian Băsescu retrăieşte cu emoţie momentele de pe mare

Foto: NewsIn
Traian Băsescu a spus că regretă anii în care comanda petrolierul Biruinţa

De multe ori aş vrea să revin la meseria care mă confrunta cu natura, cu riscul adevărat! Mărturisirea fostului comandant de navă, actualul preşedinte Traian Băsescu. Prezent la Connstanţa, la inaugurarea parteneriatului între Liga navală din SUA şi cea din România, şeful statului le-a spus foştilor săi colegi că regretă anii în care comanda petrolierul Biruinţa.

"Aş vrea să revin la zilele când aveai decizia fundamentală şi ea nu putea fi decât bună, pentru că altfel riscai să nu-ţi aduci nava şi echipajul acasă. Fie că vorbim de incendiul prin care am trecut cu nava Argeş, prin bombardamentul cu care am trecut cu petrolierul Crişana, sau prin strâmtori cu nava care mi-a fost cea mai dragă, Biruinţa..", a declarat Traian Băsescu.

Nu oricine poate face acestă meserie, spune şeful statului.

"Meseria noastră este o meserie pentru oameni generosi si puternici. E o meserie pentu oameni drepti, este o meserie pentru oameni care au forţa să înfrunte cu exactitate si curaj natura. E greu să explici că natura nefăcând niciodată compromisuri cu noi pe mare ne-am educat în litera lipsei compromisului", a explicat preşedintele.

Traian Băsescu a vorbit şi despre compromisul din politică.

"Pentru mine, compromisul public din politică e ca atunci când plecam cu nava pe mare fără să fie in stare tehnică perfectă... dar plecam pentru că era în joc interesul public", mai spune şeful statuui.

Absolvent al Institutului de Marină din Constanţa, Băsescu a devenit, la doar 34 de ani, căpitanul celui mai mare petrolier românesc, nava “Biruinţa”.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu navă mare marinar maritim natură echipaj