MENIU

Preşedintele lui Osasuna afirmă că fotbalul spaniol este aproape de un "dezastru financiar"

Foto: NewsIn

Preşedintele clubului spaniol de primă ligă Osasuna, Francisco Izco, a afirmat că fotbalul din Spania va fi afectat foarte puternic în cazul în care cluburile vor acumula în continuare datorii tot mai mari.

"În cazul în care nu se vor face schimbări importante, cred că vom avea parte de un dezastru financiar. S-au făcut excese când s-au construit echipe, cluburile nu au ţinut cheltuielile sub control şi situaţia le-a scăpat din mână", a afirmat Izco, acesta fiind din 2002 preşedintele lui Osasuna.

Mai multe cluburi din Primera Division sunt afectate de criza economică, iar oficialii Valenciei au recunoscut că sunt nevoiţi să vândă jucători pentru a plăti datoriile şi a continua construcţia noului stadion. Un profesor de la Universitatea din Barcelona a calculat că cele 20 de cluburi din prima ligă au o datorie totală de aproximativ 3 miliarde de euro, aproape la fel ca echipele din Premier League.

"Lumea fotbalului nu este imună la situaţia economică. Impactul crizei financiare se va simţi şi mai mult sezonul viitor", a mai spus oficialul formaţiei spaniole.

Cele mai multe echipe profesioniste din Spania sunt organizate ca societăţi sportive, în timp ce Osasuna, Real Madrid, Barcelona şi Athletic Bilbao sunt cluburi sportive, cu mii de "socios", toţi fiind proprietari ai unei mici părţi din club, spre deosebire de alte formaţii, care au doar câţiva acţionari majoritari.

"Situaţia financiară de la Osasuna nu este proastă şi avem activităţi din care putem obţine profit. Trebuie înfiinţate autorităţi financiare care să controleze cluburile. Noi ne aşteptăm la un efect negativ în privinţa marketingului şi a sponsorizărilor", a adăugat Izco.
Mai multe articole despre:
Spania fotbal Osasuna Primera