MENIU

Preşedintele CURS: Scăderea lui Traian Băsescu în sondaje este naturală pe măsură ce apar noi candidaţi

Foto: NewsIn

Preşedintele CURS, Cătălin Stoica, a declarat luni seară la Realitatea TV că scăderea lui Traian Băsescu în sondajele de opinie este naturală odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi pe măsură ce apar noi candidaţi. Totuşi, Stoica apreciază că, la momentul sondajului, "pare că Traian Băsescu va intra sigur în turul doi".

"Scăderea lui Traian Băsescu în sondaje este naturală pe măsură ce ne apropiem de momentul alegerilor prezidenţiale, chiar dacă mai e multă vreme până atunci, pe măsură ce apar noi candidaţi. Este normal ca scorurile lui Băsescu, care se află în funcţie, să scadă", a spus Cătălin Stoica.

Preşedintele CURS a mai spus că "este clar că principalul contracandidat al lui Traian Băsescu este Mircea Geoană, care este susţinut de un partid foarte mare".

Preşedintele CURS a spus că, în opinia sa, "eventualul trend descrescător al lui Băsescu se mai poate datora şi faptului că şi-a asumat responsabilitatea formării acestei coaliţii de guvernare. Traian Băsescu şi PD-L sunt singurii care decontează bâlbele şi greşelile actualului guvern".

Bogdan Olteanu: Cred că la PD-L începe să se simtă costul eroziunii de criză şi mai ales cel al acordului cu FMI

În ceea ce priveşte rezultatele partidelor politice obţinute în sondajul CURS, unde PD-L a obţinut 26%, Bogdan Olteanu, deputat PNL, a afirmat că pierderile acestui partid sunt cauzate de faptul că actualul premier este membru PD-L.

"Cele mai mari pierderi sunt la PD-L pentru că, până la urmă, fatalmente, primul ministru este PD-L. Preşedintele, căruia i se asumă acordul cu FMI, i se asumă costurile crizei economice, este asumat de toată lumea PD-L, chiar dacă domnia sa este formal apolitic în acest moment", a spus Olteanu.

Liberalul a mai spus că Băsescu îşi asumă măsurile economice proaste, cum ar fi acordul cu FMI: "Cred că la PD-L începe să se simtă costul eroziunii politice dat de criză şi mai ales cel al acordului cu FMI".

"A venit acest acord cu FMI care va fi o uriaşă piatră de moară pentru guvernare", a subliniat Olteanu.

"Este lucrul cel mai clar cu putinţă. În timpuri în care lucrurile nu merg într-o direcţie foarte bună pentru că există o criză care ne afectează, evident că acei care îşi asumă responsabilitatea nu sunt bine văzuţi", a spus, la rândul său, Cristian Preda, candidat PD-L la europarlamentare.

Citeşte şi "Sondaj CURS: Alianţa PSD-PC ia faţa PDL-ului în bătălia pentru alegerile europarlamentare" 

 

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu sondaj Bogdan Olteanu CURS