MENIU

Preşedintele CSM susţine că ancheta de la Craiova va fi finalizată în câteva zile

Foto: stiri.w5.ro

Preşedintele CSM, Virgil Andrieş, a spus vineri, înainte de a participa la bilanţul instanţelor din subordinea Curţii de Apel Craiova, că ancheta cu privire la activitatea judecătoarei Maria Nicola şi a procurorului Marius Vlădoianu, implicaţi în cazul Seghei Gorbunov, va fi finalizată în câte zile.

"În momentul de faţă sunt în curs două anchete. Sper că în câteva zile să se finalizeze şi să avem hotărârea secţiilor Consiliului. Orice opinie a mea persoanală m-ar pune în incompatibilitate. Nu putem analiza situaţia în dosarul Gorbunov, ci doar dacă cei doi şi-au îndeplinit obligaţiile în conformitate cu legile şi regulamentele în vigoare", a declarat Virgil Andrieş.

Preşedintele CSM a mai precizat că săptămâna viitoare membrii Secţiei Procurori vor stabili numele procurorilor ce vor fi numiţi în funcţiile de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. "Până la hotărârea secţiei de procurori, cred că procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a delegat un procuror care a preluat pe cineva care să fi preluat atribuţiile fostei conduceri", a mai precizat Virgil Andrieş.

Andrieş a ţinut să mai menţioneze faptul că a rămas şocat atunci când a văzut condiţiile în care lucrează judecătorii Curţii de Apel Craiova. "Judecătorii de la această instanţă au obţinut în anul 2008 rezultate foarte bune şi le transmit colegilor mei cuvinte de mulţumire. Am rămas şocat când am văzut condiţiile de lucru. Într-un spaţiu de 4 metri pătraţi îşi au birourile 10-11 judecători. Nu ne putem aştepta la un act de justiţie de calitate dacă magistraţii nu au şi condiţii bune de lucru", a mai spus Andrieş.