MENIU

Preşedintele CNAS şi doi secretari de stat din Sănătate şi-au dat demisia în urma plecării lui Bazac

Foto: radical.info

Preşedintele CNAS, Irinel Popescu, secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, Tudor Totu şi Aurel Nechita, precum şi consilierii personali ai ministrului, Alexandru Rafila şi Geza Molnar, şi-au dat demisia în urma plecării ministrului Ion Bazac, potrivit reprezentanţilor ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac şi-a depus demisia alături de ceilalţi miniştri social-democraţi, după ce şeful statului a semnat decretul de revocare din funcţie al lui Dan Nica.

"Eu mi-am început mandatul cu un realism brutal şi la zece luni de mandat am făcut mare parte dintre lucrurile pe care mi le-am propus. Sper că am fost ministru şi pentru medici şi pentru pacienţi", a spus Bazac la finalul discursului ţinut la Forumul de Sănătate "Politici şi mecanisme de business în Europa Centrală şi de Sud-Est".

"În ultimii 20 de ani nimic nu a mai reformat cu adevărat în sistemul sanitar românesc, ca atare acesta şi-a creat principii de funcţionare. Nu ne plac, dar cu toţii le-am ajutat să funcţioneze", a făcut Bazac scurta radiografiere a sănătăţii din România.

Cu zâmbetul pe buze, Ion Bazac le-a spus jurnaliştilor că se vor reîntâlni pe 7 decembrie, a doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale, pentru a sărbători. "Mai sunt doar 67 de zile şi pe 7 decembrie vom sărbători că a câştigat un preşedinte care merită şi un guvern de stânga", a spus ministrul demisionar al Sănătăţii.

Bazac a adăugat că în cele 67 de zile are posibilitatea de a se întoarce la "afacerea cu căluţul cabrat" şi să vorbească despre măsurile economice de care nu a avut timp să vorbească cât a fost ministru.