MENIU

Preşedintele BRD: Colaborarea cu MT nu ne-a adus niciun beneficiu, nu ne-am retras din protocol

Foto: Realitatea TV

Reprezentanţii BRD au susţinut joi, la audierile în Comisia de anchetă în cazul Udrea, că banca nu a beneficiat de publicitate şi de niciun alt beneficiu în urma protocolului încheiat cu MT, precizând că BRD nu s-a retras din acest protocol prin actul adiţional semnat la 29 iulie.

"Contribuţia BRD la acest proiect a fost în întregime dezinteresată şi este parte a modului în care BRD îşi înţelege responsabilitatea socială. BRD nu a beneficiat în niciun fel în mod direct sau indirect din participarea sa în acest proiect, este destul de clar că pentru BRD a-şi face publicitate prin intermediul unor televiziuni străine nu-i oferă niciun fel de beneficiu. Clienţii BRD se regăsesc în ţară şi niciodată BRD nu şi-a făcut publicitate în ziare străine sau la posturi de televiziuni străine", a spus Patrick Gelin.

Preşedintele BRD s-a declarat "surprins" şi "decepţionat" de faptul că se regăseşte în  contextul audierilor Comisiei de anchetă. De asemenea, Patrick a precizat că BRD nu s-a retras din parteneriatul cu MT, după cum au apărut în presă o serie de informaţii. "La 28 aprilie a fost semnat protocolul iniţial care cerea un act adiţional. Acesta a fost încheiat în 29 iulie şi nu constată ieşitrea din contract al BRD, ci explică drepturile şi obligaţiile părţilor şi constată suma cu care BRD a sponsorizat acest proiect. Această sumă nu era cunoscută înainte pentru că spoturile nu erau finalizate", a mai susţinut reprezentantul BRD. 

Totodată, reprezentantul BRD a admis faptul că banca şi-a retras sigla de pe spoturile de promovare a României în urma "curentelor impuse de către opinia publică" în jurul acestui subiect, argumentând însă că, în urma sponsorizării realizate către MT, banca avea dreptul la apariţia siglei băncii, potrivit legii.

De asemenea, preşedintele BRD a mai susţinut că banca s-a implicat în mai multe proiecte "şi în alte ţări de încurajare a investiţiilor străine şi aceasta în colaborare cu diverse instituţii publice sau private". "De asemenea, multe proiecte culturale au fost susţinute, în special în colaborare cu ministerul Culturii, iar colaborarea cu MT se înscrie în acest context şi în această strategie a băncii dezvoltată pe mai bine de 10 ani", a mai susţinut Patrick Gelin.

Comisia de anchetă a început audierea preşedintelui BRD în lipsa unui translator oficial, traducerea din limba franceză fiind realizată de directorul de comunicare şi directorul juridic al BRD.

Mai multe articole despre:
turism comisie audiere Elena Udrea anchetă minister brd spot