MENIU

Preşedintele Băsescu se uită la filme piratate în Air Force One

FOTO: moviedesc.com

La bordul aeronavei oficiale a preşedintelui României sunt proiectate filme artistice fără licenţă de difuzare în spaţii publice. Responsabilii ROMAVIA sunt pasibili de închisoare, pentru neplata drepturilor de autor. Pe unele dintre filme au apărut subtitrări semnate „veveriţa_bc”, cunoscute utilizatorilor de filme piratate de pe net.

O deplasare cu preşedintele României în străinătate a reprezentat dintotdeauna şi un bun prilej pentru a urmări filme la înălţime. Adică, în aeronava prezidenţială, Air Force One-ul românesc. La una dintre ultimele deplasări, jurnaliştilor de la Cotidianul le-a atras atenţia faptul că la finalul filmului a apărut mesajul „subtitrare realizată de veveriţa_bc”, o vedetă a subtitrărilor din reţeaua filmelor piratate. Astfel, Cotidianul a cerut lămuriri oficiale din partea Regiei Autonome Compania Română de Aviaţie „ROMAVIA”, care asigură deplasările cu avionul ale şefului statului.

Am vrut să aflăm dacă pentru filmele difuzate sunt plătite drepturile de autor. Directorul general al ROMAVIA, dr.ing Iuliu-Adrian Goleanu, ne-a răspuns: nu, nu există. 

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
România Traian Băsescu ROMAVIA Air Force One