MENIU

Preşedintele Băsescu îi îndeamnă pe poliţişti să folosească arma împotriva infractorilor

Foto: gazetadecluj.ro
Băsescu: Poliţia trebuie să pună mâna pe armă mai repede
Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele le-a cerut poliţiştilor, care se confruntă cu infractori periculoşi, să nu aibă reţineri în a folosi arma din dotare. Îndemnul şefului statului a fost făcut la finalul ceremoniilor de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", unde viitorii poliţişti au depus jurământul.

Traian Băsescu a făcut această declaraţie în contextul în care ziariştii l-au întrebat ce părere are despre Poliţie. "Poliţia să pună mai repede mâna pe arme", a fost recomandarea şefului către poliţişti.

La rândul său, ministrul Internelor, Dan Nica, a precizat că acesta a fost şi mesajul lui la începutul mandatului, numai că, în momentul de faţă, există o problemă de procedură, astfel că poliţiştii ezită uneori să scoată pistolul.

Nica a spus că poliţistul care trage după un infractor este băgat ulterior în cercetare, procedură care de multe ori se încheie şi după şase luni. În acest timp, poliţistul este pus la dispoziţia unităţii din care face parte şi pierde la salariu.

Nica a declarat că metodologia ar trebui modificată şi va propune acest lucru, astfel încât cercetarea să fie de cel mult 30 de zile.
Mai multe articole despre:
poliţişti Traian Băsescu arme infractori Dan Nica