MENIU

Presa scrie despre nou guvern

Revista presei

Învestirea noului Guvern, prima şedintă a Executivului, dar şi primul avertisment al preşedintelui Traian Băsescu către membrii Cabinetului Boc. Sunt capetele de afiş ale ziarelor.

Cu titlul \"Guvernul lui Moş Crăciun\", Ziua scrie că Traian Băsescu şi-a văzut din nou visul împlinit: Boc şi miniştrii săi au primit lejer votul de încredere al Parlamentului. Jurnaliştii observă că după două luni în care România nu a avut Guvern, într-o singură zi, cabinetul lui Emil Boc a trecut de Parlament, a depus jurământul şi a avut timp şi de o primă şedintă.

Jurnaliştii de la Gardianul scriu că opoziţia a pus umărul pentru guvern în parlament: peste 30 de pesedisti şi câţiva liberali au ignorat ordinele partidului şi au votat în favoarea Guvenului.

Şi Evenimentul Zilei pune accent pe trădarile din cele două partide: parlamentarii PSD şi PNL \"au fost prelucraţi\" de colegii din PDL cu diverse promisiuni în schimbul unui vot favorabil, spre exemplu cu bani de la buget pentru colegiile în care au fost aleşi.

Gândul alocă spaţii generoase primei şedinţe a Executivului, în care premierul i-a avertizat pe miniştri că trebuie să se apuce imediat de treabă, subliniind ca „momentul de miere“ s-a dus odată cu şampania băută la Cotroceni. Boc le-a spus celor 15 miniştri că urmează o perioadă foarte dificilă, care nu le va aduce în niciun caz popularitate.

Cotidianul prezintă avertismentul preşedintelui Traian Băsescu către noii miniştri. Şeful statului le-a spus că va suspenda orice ministru vizat de o cerere de începere a urmăririi penale.

Mai multe articole despre:
guvern Traian Băsescu Emil Boc revista presei