MENIU

Presa americană, impresionată de pianistul Lucian Ban: Un eveniment care are loc "o dată la trei secole"

Foto: Lucian Ban / Cotidianul

Concertul în care pianistul Lucian Ban reinterpretează în cheie jazz muzica lui George Enescu, alături, printre alţii, de un fost prieten al lui Yoko Ono, este elogiat de presa americană, scrie Cotidianul.

Prestigioasa Merkin Concert Hall din Manhattan, New York, a găzduit marţi seară de la ora locală 20.00 premiera americană a unui experiment muzical care îşi propune să modifice radical modul în care marele muzician român George Enescu este receptat în peisajul muzical contemporan.

Proiectul “ENESCU Re-Imagined” tratează opera compozitorului român în cheia jazzului contemporan şi a fost iniţiat de pianistul român Lucian Ban, stabilit de mai mulţi ani în Statele Unite, împreună cu un renumit contrabasist de jazz american, John Hebert.

Reacţiile de dinaintea concertului ale presei newyorkeze au fost de-a dreptul elogioase: “Credeţi-ne pe cuvânt: un astfel de eveniment are loc o dată la trei secole!”, îşi încheie cronica de întâmpinare săptămânalul newyorkez “Village Voice”, recomandând premiera de la Merkin Concert Hall, iar revista “Time Out New York” plasează concertul în top 5 al evenimentelor muzicale de neratat în această săptămână.

Citeşte mai mult în Cotidianul