MENIU

Preotul sârb care bătea dependenţi de droguri a fost demis de la conducerea centrului

Foto: rittenhouse.ca

Biserica ortodoxă sârbă l-a demis pe preotul care conducea un centru de tratament pentru dependenţii de droguri, după ce au fost prezentate imagini care atestau că preotul bătea pacienţii.

Episcopul Artemije, care se ocupă de dioceza Rasko-Prizrenska, a spus că a ordonat o anchetă asupra activităţilor preotului Branislav Peranovici la centrul Crna Reka.

"Vom închide centrul, dacă informaţiile desspre bătăi persistă", a spus Artemije. Potrivit acestuia, el a decis să nu închidă încă centrul, pentru că a fost rugat de pacienţi şi părinţii lor. "De asemenea, am cerut autorităţilor statului să investigheze situaţia şi să-i pedepsească pe cei responsabili", potrivit unui comunicat.

Ancheta a fost lansată în urma difuzării în presa sârbă a unei înregistrări video în care mai mulţi bărbaţi bat o persoană într-o sală de mese a Centrului ortodox de reabilitare spirituală şi misionară Ţrna Reka. Centrul este situat în apropiere de Novi Pazar, în sud-vestul Serbiei.

Preotul a afirmat că a avut "binecuvântarea arhiepiscopului" regiunii sudice a Serbiei şi Kosovo. Părintele a confirmat că violenţele făceau parte din tratamentul care li se aplica toxicomanilor.