MENIU

Premiu simbolic pentru o demnă reprezentantă a mişcării feministe

Contribuţia pe care diva TV şi a Marelui Ecran, Miss Piggy, a adus-o societăţii se va bucura de o binemeritată recunoaştere printr-un premiu ce-i va fi acordat, joi, la muzeul Brooklyn din New York.

Glamoroasa şi îndrăgita vedetă a păpuşilor Muppets va primi premiul în cadrul unei ceremonii organizate la Centrul Feminist pentru Artă "Elizabeth A. Sackler". Evenimentul va include o conversaţie între Miss Piggy şi Gloria Steinem - o militantă veterană pentru drepturile femeii, precum şi o retrospectivă de 20 de minute a carierei cunoscutei purceluşe. Iubitul de o viaţă al premiantei, Kermit broscoiul, va urmări ceremonia din mijlocul audienţei.

Elizabeth A. Sackler, preşedinta Centrului feminist ce-i poartă numele, a subliniat că Miss Piggy simbolizează calităţi precum prezenţă de spirit, hotărâre şi curaj. Ea le-a dat milioanelor de fani o lecţie importantă despre cum pot depăşi obstacolele cu care se confruntă în viaţă.

Miss Piggy a fost una dintre vedetele emisiunii "The Muppet Show", difuzată în perioada 1976 - 1981, şi a jucat în mai multe filme, printre care şi recentul "Muppets Most Wanted", lansat în 2014.

Mai multe articole despre:
null