MENIU

Premierul va depune în februarie legea privind cumulul pensie-salariu

Foto: Realitatea TV

Guvernul va depune luna viitoare în Parlament proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul. Premierul Emil Boc a declarat că ţinta urmărită de Guvern o reprezintă bugetarii şi pensionarii de lux.

Guvernul va solicita modificarea legislaţiei privind şi pensia parlamentarilor, printr-un proiect de lege care va fi înaintat Legislativului, a adăugat prim-ministrul.

"Nu am abandonat ideea de a reglementa cumulul pensiei cu salariul de la stat, pentru că nu este normal ca la o pensie de câteva sute milioane lei vechi să adaugi şi un salariu de alte sute milioane lei vechi", a mai declarat Emil Boc.

Guvernul Boc a adoptat joi bugetul pe 2009, proiect de buget  ce va fi discutat luni cu partenerii sociali, după care va fi trimis la Parlament.

Dacă în urma discuţiei cu partenerii sociali mai apar modificări, se va mai face o şedinţă de Guvern, a precizat premierul Emil Boc.

Tot joi a fost adoptat un set de măsuri pentru susţinerea creşterii economice şi limitarea efectelor crizei. Setul de măsuri are o componentă economică şi una socială.

Printre altele s-a stabilit ca pentru anul 2009, salariile şi pensiile să fie mărite cu 5% şi cu 3% din aprilie.

Mai multe articole despre:
salariu pensii Emil Boc prim-ministru