MENIU

Premierul spaniol îşi pune mari speranţe în venirea lui Obama la Casa Albă

Foto: elezionitaliane.com

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a spus marţi că îşi pune mari speranţe şi are multă încredere în sosirea noului preşedinte american Barack Obama la Casa Albă, relatează AFP.

Zapatero are mari speranţe şi mare încredere în această nouă eră, potrivit unor surse, care au precizat că premierul va spune probabil mai multe după învestirea lui Obama.

Zapatero a declarat luni că speră într-un "efect Obama" asupra economiei mondiale. "După părerea mea, criza economică ar putea fi mai scurtă decât se crede, dacă noua administraţie Obama generează încredere, un sentiment de siguranţă din partea principalei puteri mondiale ar putea ajuta", a explicat el.

Pentru numărul doi al Guvernului spaniol, Maria Teresa Fernandez de la Vega, ziua învestirii lui Obama este "o zi mare" care deschide "o nouă perioadă de speranţă".

SUA au fost în relaţii mai reci cu Spania timp de patru ani, din cauza retragerii unilaterale a trupelor spaniole din Irak, decisă în 2004 de Zapatero, care a îndeplinit astfel o promisiune electorală.

Zapatero s-a declarat convins că va avea o relaţie bună cu Statele Unite, mai ales în materie de "geopolitică referitoare la America Latină şi Orientul Mijlociu".