MENIU

Premierul Emil Boc a trecut în Anul Nou la Cluj Napoca. VEZI VIDEO

Foto: euro-piata.ro/images/stories/Emil_Boc.jpg
Mesajul premierului de Revelion

Boc a urcat, cu câteva minute înainte de trecerea dintre ani, pe scena amplasată de Primăria Cluj-Napoca în Piaţa Avram Iancu şi a vorbit celor câteva mii de clujeni prezenţi despre planurile Guvernului de a atenua efectele crizei economice şi că el personal va garanta că speranţa oamenilor într-un trai mai bun nu va muri.

"Vreau să le spun tuturor că voi fi garantul ca această speranţă a românilor să nu moară. Vreau să le spun tuturor, mai ales celor care se simt, poate, mai vulnerabili, cei cu pensii şi salarii mici, că nu îi vom uita şi că, într-o societate în care avem tendinţa de a ne uita unii pe alţii, de a ne neglija, vom avea grijă ca acest sistem al economiei de piaţă să dea posibilitatea şi celui care munceşte să aibă un salariu decent, dar să avem grijă cu solidaritate şi de ceilalţi", a mai spus premierul.

Emil Boc şi-a început discursul spunând că românii care se îngrijorează cu privire la locurile lor de muncă nu trebuie să se teamă, deoarece Guvernul va face tot posibilul pentru ca veniturile tuturor să garanteze un trai decent.

"Cele bune să se adune, cele rele să se spele şi să ne pregătim pentru 2009. 2009 va fi un an poate un pic mai greu, poate mai dificil decât cei de până acum, ştiu că foarte mulţi dintre dumneavoastră aveţi îngrijorări, dar şi foarte multe speranţe. Vă îngrijorează poate locurile de muncă, poate creditul pe care nu îl puteţi plăti sau ne îngrijorează poate firma care nu mai are comenzile de anul trecut. Sunt lucruri care ne îngrijorează, sunt oameni cu salarii şi pensii mici care se gândesc dacă vor putea face faţă greutăţilor în anul 2009. Vreau să îi asigur că în România, în acest moment există guvernanţi responsabili în primul rând, iar ei trebuie să fie garanţia speranţei românilor că o putem duce bine şi în 2009 cu toate greutăţile economie care se anunţă", a spus Boc.

Premierul a afirmat că Guvernul nu doar va încerca să păstreze locurile de muncă actuale şi să creeze altele noi şi să atragă peste 30 de miliarde de euro, pentru acest scop, dar şi pentru investiţii în infractustură.

Emil Boc, încă primar al municipiului Cluj-Napoca, a întârziat numărătoarea inversă cu câte zeci de secunde pentru că, la sfârşitul discursului, a ţinut neapărat să mulţumească clujenilor care i-au dat în repetate rânduri votul de încredere şi l-au ajutat să ajungă premier. El i-a asigurat pe cei prezenţi că locuitorii şi municipiul Cluj-Napoca vor ocupa un loc special în inima sa. 
Mai multe articole despre:
revelion Cluj Napoca Emil Boc