MENIU

Premierul britanic i-a decontat din bani publici fratelui său o factură de peste 6.500 de lire

Foto: newamerica.net

Guvernul laburist al Marii Britanii a suferit o nouă lovitură de imagine, după ce un cotidian britanic a prezentat informaţii despre cheltuielile premierului Gordon Brown, care a decontat o notă de plată de 6.577 de lire acoperită pentru fratele său.

Potrivit cotidianului britanic "The Daily Telegraph", Brown, al cărui Partid Laburist se află în urma conservatorilor în cele mai recente sondaje, cu un an înainte de alegeri, a cerut 6.577 de lire (9.866 de dolari) pe care îi dăduse fratelui său pentru "servicii de curăţenie" în apartamentul său din Londra.

Un purtătorul de cuvânt al lui Brown a declarat că premierul i-a înapoiat banii fratelui său pentru o companie care oferă servicii de curăţenie şi pe care cei doi au angajat-o împreună, adăugând că acest lucru nu contravine legilor.

Totuşi, cu patru săptămâni înainte de alegerile locale şi cele europarlamentare, informaţia a consolidat percepţia publică potrivit căreia parlamentarii profită de beneficii generoase, în timp ce oamenii obişnuiţi încearcă din greu să facă faţă recesiunii economice.

Articolul arată că ministrul Justiţiei, Jack Straw, a cerut să i se deconteze taxa locală în întregime, deşi i se oferise deja o reducere de 50%. Straw a înapoiat ulterior jumătate din suma primită. În plus, alţi miniştri au cerut bani cheltuiţi pentru amenajarea locuinţelor sau grădinilor şi pentru mobilier.