MENIU

Premierul Boc a anunţat că programul Rabla devine operaţional din martie

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc a declarat marţi la Mioveni, că guvernul va relua programul Rabla din martie. Pentru maşinile mai vechi de 10 ani, statul va acorda o primă de casare de 3.800 de lei. Mai mult, primul ministru a făcut apel la bancheri să reducă din presiuni pentru ca populaţia să poată achiziţiona mai uşor credite pentru cumpărarea unui autoturism.

Premierul Boc a anunţat că guvernul a declanşat procedurile pentru ca programul să devină operaţional de la începutul lunii martie.

"Am discutat de asemenea despre programul Rabla. Azi am vorbit cu ministrul Nemirschi şi am demarat procedurile, astfel că, începând cu luna martie, el să fie operaţional şi efectiv. Adică, începând cu luna martie, maşinile mai vechi de 10 ani vor primi o primă de 3.800 lei şi, de asemenea, am extins numărul maşinilor care intră în acest program de la 40.000 la 60.000, ca o formă de susţinere a industriei şi de reînnoire a parcului auto din România. Aceste măsuri sunt incluse în programul bugetului de stat. Facem tot ce putem. Guvernul nu are un ministru al miracolelor, are soluţii prin care încearcă să sprijine economia românească şi facem tot ce ne stă în putinţă să menţinem locurile de muncă. Prezenţa mea aici este şi o dovadă în acest sens", a spus Boc.

Prim ministrul a avut marţi o întâlnire cu directorul general al uzinei Dacia, Francois Formont, cu preşedintele ACAROM, Constantin Stroe, şi cu secretarul general al uzinei, Gabriel Sicoe. Premierul a ascultat cu mare atenţie indicaţiile şefilor de secţii, a dat mâna cu muncitorii şi a ţinut să viziteze chiar şi cantina.

Legat de alte sistări ale producţiei la Dacia, Fourmont a spus că totul depinde de numărul comenzilor primite. "Deocamdată, ne uităm la ce comenzi parvin şi, la sfârşitul lunii, vom decide care va fi programul de lucru. Sper ca prima acordată prin programul REMAT să ne permită să ne continuăm activitatea. Pentru moment se constată o ameliorare pe piaţa din Germania şi sperăm ca şi în România situaţia să se amelioreze din primăvară", a adăugat Fourmont.