MENIU

Premierul a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre cazul de trădare din MApN

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc s-au întâlnit din nou, luni, pentru a doua oară în decurs de patru zile, să discute despre situaţia economică, dar şi despre cazul militarului acuzat de trădare, potrivit unor surse politice.

Întâlnirea a avut loc, de această dată, la Palatul Cotroceni.

Discuţiile au avut loc în urma reuniunii de la Bruxelles, de duminică, a sefilor de state şi de guvern. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la finalul Consiliului European informal, că ţările mari furnizoare de resurse ale UE, în frunte cu Germania, au avut "o poziţie pozitivă" privitoare la sprijinirea ţărilor din Europa de Est care sunt membre UE.Traian Băsescu a declarat că reuniunea informală a liderilor din statele UE le-a creat tuturor participanţilor sentimentul că solidaritatea va funcţiona deplin, în vremuri de criză economică, între membrii Uniunii, deşi summitul nu s-a încheiat cu concluzii, având un caracter neoficial.

Şeful statului a spus că toate ţările membre ale UE au fost de părere că solidaritatea este principiul care trebuie să guverneze statele Uniunii în combaterea efectelor crizei financiare. "Vă pot spune că marii furnizori de resurse, în frunte cu Germania, au avut o poziţie pozitivă cu privire la susţinerea ţărilor din Europa de Est, dar cu referire precisă la ţările din Europa Centrală şi de Est, membre ale Uniunii Europene", a declarat şeful statului român la Bruxelles.

Băsescu a mai arătat că în cadrul dezbaterilor din Consiliu, s-a căutat o formulă pentru ca statele care nu sunt încă membre ale zonei Euro (între care se află şi România) să fie apropiate de această zonă, nu prin nerespectarea standardelor de acces momenda unică, ci prin proceduri care să garanteze acestor state un confort financiar corespunzător momentului actual.

În legătură cu al doilea subiect abordat de Băsescu şi Boc, Parchetul General a informat, anterior, printr-un comunicat de presă, că un subofiţer MApN a fost arestat preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism au dispus, pe 28 februarie, punerea in mişcare a acţiunii penale si reţinerea pentru 24 de ore a lui Floricel Achim,  subofiţer în cadrul Ministerului Apărării, pentru comiterea infracţiunii de trădare prin transmitere de secrete, şi pentru Marinov Zikolov, cetăţean străin, pentru comiterea infracţiunii de spionaj. 
 
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc s-au întâlnit şi vineri, când au discutat depre descentralizarea administraţiei şi despre aplicarea bugetului pe anul în curs, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale. Preşedintele şi premierul au avut mai multe întâlniri în ultima perioadă, în timpul cărora au discutat despre criza economico-financiară.
Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cotroceni MApN Emil Boc trădare